facebook

 

Mindful Learning Program (MLP)

Mindful Learning Program (MLP), dünyanın en kapsamlı ve en etkili öğrenme güçlüğü müdahale programıdır. Zihinsel olarak bir çocuğun öğrenmesini engelleyen tüm değişkenlere yönelik uygulamaları tek bir program içerisinde birleştirmektedir. Ayrıca Neurosound ve Mentaltimer gibi çok etkili programlarla da güçlendirilmiştir. Bu yönüyle dünyada tek, Türkiye’de ise ilk olan bu özel öğrenme güçlüğü programı, bir çocuğun öğrenme sürecini belirleyen zihinsel kodları inşa ederek problemi en temelde çözmeyi amaçlayan bir yaklaşıma sahiptir.

MLP, her çocuğun bireysel özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir formatta uygulanır. Yapılan test ve değerlendirme sonuçlarına göre zayıf veya problemli alanlar tespit edilerek uygulama yapılır. MLP programı için özel hazırlanmış zihinsel gelişim programı içerisinde 300’den fazla video, her biri üç seviyeden oluşan 50’den fazla kitap, 5000’den fazla egzersiz ve alıştırma bulunmaktadır. MLP içinde disleksi okuma programı, disgrafi yazma ve dilbilgisi programı, diskalkuli matematik programı ve dispraksi duyusal- motor beceri programı bulunmaktadır.

MLP İçeriği:

Neurosound İşitsel Algı Programı,

MentalTimer Ritim ve Senkronizasyon Programı

Dispraksi-Duysal-Motor Beceri Programı,

Bilişsel Müdahale Programı,

Disleksi- Okuma/Yazma Programı,

Diskalkuli- Matematik Müdahale Programı,

Psikolojik Sağlamlık ve Duygusal Zekâ Programı.

 

Neurosound İşitsel Algı Programı, tüm gelişim ve öğrenme süreçlerinin temeli olan sinir sisteminin uyarılması ve düzenlenmesi için kullanılan bir işitsel algı programıdır. Öğrenme, bellek, zamanlama, dikkat, dürtüsellik ve hiperaktivite alanlarında var olan sorunların çözülebilmesi için Neurosound için uygun olan çocuklarda ses frekansından yararlanılmaktadır. Özel öğrenme güçlüğü yaşayan çocuğun kendi ihtiyaçlarına uygun frekans aralığına sahip müziği sistematik ve belli bir süre boyunca dinlemesi aracılığıyla dinleme becerilerinin geliştirilmesi için kullanılmaktadır.

MentalTimer Ritim ve Senkronizasyon Programı, özel öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların en temel sorun alanlarından işitsel-görsel-motor koordinasyon alanlarında yaşadıkları sorunların çözülmesi için geliştirilmiş bir hareket programıdır. Ritim ve senkronizasyon temelli egzersizlerle dikkat, reaksiyon hızı, dürtüsellik ve anda kalma ile ilgili yaşanan sorunların çözümüne yönelik belirli bir program dahilinde uygulamalar yapılmaktadır. MLP kapsamında uygulanan MentalTimer Ritim ve Senkronizasyon Programı bu programa özel geliştirilmiş Neurosound dinleti programı ve vestibüler sistemin desteklenmesine yönelik hazırlanmış olan Neurobalance programı ile de desteklenmiştir.

MLP Dispraksi Duysal-Motor Beceri Programı, özel öğrenme güçlüğü çocukların yaşadıkları bilişsel ve akademik sorunların çözülmesi için ihtiyaç duyulan en temel gelişim alanının desteklenmesi ve ihtiyaca uygun olarak geliştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. İnsan gelişimi duyusal- motor beceriler temelinde gelişir. Tüm bilişsel ve akademik gelişim duyusal- motor alandaki olgunlaşmanın varlığına bağlıdır. Çok temel bir gelişim alanı olan bu alandaki sorunlar uygun bir yaklaşımla ele alınmadan bilişsel ve özellikle akademik sorunların çözümü mümkün olmamaktadır. Özellikle Duyu Bütünleme alanının verileri dikkate alındığında insan gelişimine ilişkin bu süreç çok belirgindir. MLP Dispraksi Duysal-Motor Beceri Programı sadece dispraksi alanında sorun yaşayan çocuklar için hazırlanmamıştır. Özel öğrenme alanındaki diğer sorunların çözülmesi için de bir temel olmaktadır. Toplamda 3 ayrı hareket programının kişiye özel bir programa sahip birleşiminden oluşmaktadır. Program içeriğindeki hareketlerin her birinin nasıl ve ne kadar uygulanacağı ile ilgili çekilmiş 300’ün üzerinde video bulunmaktadır. Öğrencinin ihtiyaç duyduğu duyusal-motor gelişim alanının desteklenmesi için hazırlanan egzersiz içeriğine öğrenci evden de ulaşabilmekte ve egzersizleri evde de yapabilmektedir.

MLP Bilişsel Müdahale Programı, özel öğrenme güçlüklerinin akademik ağırlıklı sorunlarının çözümünde ihtiyaç duyulan bilişsel altyapının oluşturulmasına yönelik hazırlanmıştır. Zira sayısal ya da sözel akademik alanda özel öğrenme alanında yaşanan sorunların çözümü doğrudan akademik alana yönelik çalışmalarla sağlanamamaktadır. Gelişimdeki sıra açısından duyusal-motor becerilerden sonra bilişsel beceriler gelişmekte ve akademik gelişim bilişsel becerilerin olgunlaşmasına bağlı olarak mümkün olmaktadır. Bilişsel beceriler alanında ihtiyaç duyulan altyapının oluşturulmasına yönelik hazırlanan zengin içerik özel öğrenme sorunu yaşayan çocuğun ihtiyaçlarına uyarlanabilmekte ve bu yönüyle etkin bir süreç olarak deneyimlenmektedir.

MLP Disleksi Okuma Programı, disleksili çocukların dil ve okuma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan çeşitli etkinlikler içerir. “Göz Egzersizleri” başlığı altında yer alan basit, orta ve ileri düzeydeki etkinlikler çocukların görsel takip becerilerini güçlendirmeye yönelik özelleştirilmiş pratikler sunarak okuma süreçlerini kolaylaştırır. “Harf Farkındalığı” başlığı, çocuklara harf tanıma ve ayırt etme konusunda destek sağlar. “Hece Farkındalığı” başlığı altındaki sorular, çocukların hece yapılarını anlamalarına katkıda bulunur. “Sözcük Farkındalığı” başlığı, kelime dağarcığını genişletmeye yönelik pratiklerle çocukların kelime tanıma yeteneklerini güçlendirir. “Akıcı Okuma” başlığı altında yer alan sorular, çocukların okuma hızını ve akıcılığını artırmayı amaçlarken, “Okuduğunu Anlama” başlığı metinleri anlama becerilerini kademeli olarak geliştirmeye yönelik pratikler içerir. Her bir başlık altındaki egzersizler çocuklara farklı zorluk seviyelerinde özelleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunarak dil ve okuma becerilerini güçlendirmeye katkıda bulunur.

MLP Diskalkuli Programı, bireyin matematikle ilgili becerilerinde yaşadığı zorlukların aşılması adına hazırlanmış bir özel öğrenme güçlüğü programıdır. Diskalkuli, bireyin matematiksel kavramları anlama, sayıları sıralama ve hesaplama becerilerinde zorluk yaşamasına neden olur. Öğrenciler genellikle sayıları karıştırma, basit matematik problemlerini anlama ve çözme konusunda zorlanma gibi belirtiler gösterirler. Bu özel öğrenme güçlüğü, bireyin diğer akademik alanlarda başarılı olmasını da engelleyebilmektedir. Diskalkuli problemi yaşayan bir çocuk için öncelikle matematik ve sayı alanının zihinsel kodlarının inşa edilmesi gerekir. MLP Diskalkuli Programı’nın zihinsel gelişim uygulamaları bu kodları inşa eder. MLP Diskalkuli Programı konu başlıklarının sıralaması şu şekildedir: Sayma, Zaman, Yön-El Baskınlığı, Mantık, İlişki Kurma, Bellek, Aritmetik, Düşünme, Hesaplama, Ölçme, Geometri.

MLP kapsamında yer alan, duygusal zekanın ve psikolojik sağlamlık becerilerinin geliştirilmesine yönelik iki program Duygusal Zeka Programı ve DİRAYET’tir. Özel öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların neredeyse tamamı yaşadıkları öğrenme sorunlarına bağlı olarak duygusal açıdan da zorlanabilmekte ve öğrenme alanında yaşadıkları kendilerine özel sorunlar yaşamlarının diğer alanlarında da yeni sorunların oluşmasına neden olabilmektedir. Duyguların tanınması, yaşanması, ifade edilmesi, düzenlenmesi, problem çözme becerileri, empati ve psikolojik sağlamlığın geliştirilmesine yönelik hazırlanan özgün içerik özel öğrenme sorunu yaşayan ilkokul, ortaokul ve lise grubundaki tüm öğrenciler için uygundur.

NEUROSOUND SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZE ULAŞIN

yono rummy

rummy deity

betvisa

yolo247

sky247

91 club

lotus365

jeetbuzz

Mksports

1xbet

gullybet

iplwin

ipl win

rummy nabob 777

rummy gold

rummy nabob

rummy modern

rummy apk

my 11 circle

dafabet

Faridabad Satta

Satta King 786

Dafabet

betvisa

yono rummy