2 Yaş Bebeklerde Hiperaktivite Belirtileri
Fizyolojik belirtilerin yanı sıra çeşitli psikolojik unsurlar sonrasında ortaya çıkan Hiperaktivite, yalnızca çocuklarda değil bebeklerde de sık bir şekilde görülen psikolojik rahatsızlıklardan bir tanesi olarak bilinir. Kimi insanlar var olan belirtilerin yalnızca çocukluk döneminde ortaya çıkabileceği düşüncesinde olsalar da dikkatli şekilde yapılacak incelemeler sonucunda 2 yaş bebeklerde Hiperaktivite belirtileri incelenerek çocuklarının hiperaktif olup olmadığı ile alakalı ön bilgilere sahip olabilirler. Bu aşamada kesin olarak tıbbi tanının 6 yaşında ve ancak uzmanlar tarafından verileceği unutulmamalıdır.
Bebeklik ve çocukluk döneminde karşı karşıya kalınabilecek en önemli durumların içinde Hiperaktivite ilk sırada kendine yer bulur. Aşırı şekilde aceleci, hareketli ve aşırı davranışlara sahip olan çocuklar ve bebekler, farklı dönemlerde bunları yaşamaktadır. Düşünülenin aksine ortaya çıkan bu durumlar yalnızca çocukluk döneminde değil 2 yaş bebeklerde Hiperaktivite belirtileri olarak da kendini gösterebilmektedir.
2 Yaş Bebeklerde Hiperaktivite Belirtileri Neler Olur?
Bebeklik dönemi sırasında ortaya çıkabilecek Hiperaktivite belirtileri kimi etkiler ile kendini gösterebilmektedir. Ailenin bu aşamada ortaya çıkan belirtileri takip ederek bunlara bağlı olarak gerekli önlemleri alması gerekir. Özellikle de 2 yaş bebeklerde Hiperaktivite belirtileri konusunda bilgi sahibi olarak bunları anlamak ve çok daha hızlı bir şekilde çözüm yöntemlerinin bulunması çok daha kolay bir hale gelmiş olur.
- Sürekli bir şekilde ağlamak
- Çok geç sakinleşme
- Huzursuzluk
- Gelen uyarılara karşı aşırı düzeylerde tepki vermek
- Sürekli olarak kucakta gezmek istemek ve oturduğu zaman hemen ağlamaya başlamak
- Sık ya da az uyumak ile birlikte çok sık şekilde uyanmak
Genel olarak bakıldığı zaman yukarıda sayılan 2 yaş çocuklarda Hiperaktivite belirtileri içerisinden birden fazlasının aynı zamanda kendini göstermesi ile beraber, erken dönemde ailenin uzman doktora başvurmaları gerektiği anlamına gelmektedir. Meydana gelen bu belirtiler ile beraber gerek psikolojik gerekse fiziksel olarak bazı önlemler ve çözüm önerileri ailelere ve çocuklarına sunulur.
2 Yaş Bebeklerde Hiperaktivite Tedavi Mümkün Müdür?
Çocukların söz konusu olduğu durumlarda ilk olarak bazı psikolojik tedavi yöntemlerinin öne çıktığı görülmektedir. Var olan bu yöntemler ile birlikte çocuklarda davranış ve Hiperaktivite bozuklukları ile alakalı çözümler çok daha ön plandadır. Lakin 2 yaş bebeklerde Hiperaktivite belirtileri incelenirken, bu bebeklerin algılama ile alakalı henüz arzu edilen noktalarda olmadığından, kesinlikle kişisel tedavi yöntemlerinin değerlendirilmesi gerekir.
Uzman doktor kontrolünde olması şartı ile uyarıcı ilaç tedavisi 2 yaş bebeklerde Hiperaktivite belirtileri konusunda çok daha olumlu adımlar atılmasını sağlar. Bunlarla beraber kimi davranış terapi yöntemleri de yine uzmanlar tarafından ele alınmaktadır. Özellikle de 2 yaş grubundaki bebeklerin bu tarzdaki zorluklar ile başa çıkabilmesi için mutlaka ele alınması gereken yöntemler olarak ön plana çıkar.
Hiperaktivite, bebeklik döneminde başlayarak erişkin döneme kadar devam edebilen bir rahatsızlıktır. Lakin 2 yaş bebeklerde Hiperaktivite belirtileri görüldükten sonra doğru çözüm ve tedavi yöntemleri hakkında uzman isimler ile iletişime geçilmesi demek; bebeklerde ortaya çıkan sorunların ortadan kaldırılması konusunda son derece başarılı adımların atılabilmesi anlamına gelmektedir. Bu aşamada ailenin mümkün olduğu kadar pozitif bir bakış açısına sahip olması, bebeğe olan yakınlıkları ve davranışları son derece önemli olmaktadır. Hali hazırda değişken bir ruh hali olan bebeklere karşı yaklaşımın dikkatli olması ve onları sakinleştirecek davranışlarda bulunmak gerekir. Uzman desteği alınarak bu sürecin çok daha iyi bir şekilde geçilmesi her iki taraf için sağlanabilir.